Herstelgerichte Activiteiten

De ZO-ambassadeurs, zowel medewerkers als vrijwilligers, organiseren regelmatig activiteiten in de regio's die gericht zijn op herstel. De ambassadeurs staan altijd open voor ideeën over herstelgerichte activiteiten. Weet jij een activiteit? Laat het weten!

Ik wil een activiteit aanmelden

Wat is een herstelgerichte activiteit?

Herstelgerichte activiteiten zijn activiteiten waarbij je iets over jouw herstelproces leert. De activiteit nodigt je uit om vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe inzichten op te doen. Kortom: herstelgerichte activiteiten nodigen je uit om in beweging te komen.
Een uitje naar de dierentuin bijvoorbeeld kan het individuele herstel van iemand bevorderen maar is op zichzelf geen herstelgerichte activiteit. Het bezoeken van een theaterstuk over depressie is wel een herstelgerichte activiteit. Het thema van deze activiteit is namelijk herstel, het theaterstuk nodigt uit om over je eigen herstel na te denken en om nieuwe inzichten op te doen.

Wil je een activiteit organiseren?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder vind je voorbeelden van herstelgerichte activiteiten. Zit er iets voor je bij of heb je zelf een activiteit bedacht? Meld jouw idee hier aan!

Bekijk eens wat andere regio's de afgelopen maanden hebben georganiseerd op onze inspiratie pagina: herstelgerichte activiteiten verslagen.

 • Bezoek een theaterstuk 
  Breng een bezoek aan het theater over thema's als herstel, stigma of depressie. Een aantal ZO-ambassadeurs bezochten het theaterstuk: PAAZ. Dit stuk gaat over de zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses. Een zoektocht naar de uitgang, maar vooral een zoektocht naar jezelf. 
 • Organiseer een filmmiddag
  Organiseer een filmmiddag waar je een film laat zien over bijvoorbeeld: herstel of psychische kwetsbaarheid. Wat vonden deelnemers van de film? Praat na de film nog even na. 
 • Houd een bijeenkomst
  Organiseer maandelijks een bijeenkomst waarin deelnemers in gesprek gaan over herstelthema's. 
 • Organiseer een wandeling
  Organiseer een wandeling waarbij je door middel van vragenkaartjes met elkaar in gesprek gaat of waarbij je bijvoorbeeld mindfullness oefeningen doen.                                                                               

 

Wil je een activiteit aanmelden?

Ben je ZO-ambassadeur en wil je een activiteit aanmelden? Laat het weten! De ambassadeurs staan altijd open voor ideeën over herstelgerichte activiteiten.

Aanmeldformulier

Wil je een activiteit evalueren?

Heb jij deelgenomen aan een activiteit? Geef dan je mening. Wat vond je goed aan de activiteit of zijn er verbeterpunten? Wij horen het graag!

Evaluatieformulier

Wat staat er op de agenda de komende tijd?

Hieronder vind je een overzicht met alle activiteiten op de agenda.

Agenda