Wat is ZO?

De aanpak van RIBW AVV is gericht op jouw herstel en eigen kracht, zodat jij je (weer) thuis voelt in de samenleving. Je maakt daarin jouw eigen keuzes. ‘Zelf’ en ‘Ontwikkeling’ (ZO) zijn daarvoor twee belangrijke ingrediënten.

HoeZo?

RIBW AVV introduceerde in 2012 de methodiek Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid (HEE). Deze benadering legt sterk het accent op jouw kracht en mogelijkheden en daarnaast op het werken met ervaringsdeskundigen. Om HEE binnen de RIBW AVV een eigen gezicht te geven, is de naam Zelf en Ontwikkeling (ZO) geïntroduceerd. Met de naam ZO drukt de RIBW AVV haar eigen stempel op herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid. Inmiddels is ZO een vast onderdeel van RIBW AVV. ZO valt onder de afdeling Zorg en Kwaliteit, maar is een zelfstandig en autonoom onderdeel binnen de organisatie.

Visie en missie 

Herstel staat voor persoonlijke ontwikkeling, leren en bewuste stappen zetten. Het gaat om de beweging, je ontwikkelt vaardigheden en krijgt nieuwe inzichten. Je daagt jezelf uit en maakt eigen keuzes. Om je te ondersteunen bij jouw herstel creëren we een gedeelde leeromgeving. Hiermee bedoelen we dat je ruimte creëert waarin je van elkaar leert, elkaar ondersteunt en inspireert.