Arnhem empowerment day, stichting Speak Up

Heb jij te maken (gehad) met geweld in een afhankelijkheidsrelatie en heb jij behoefte om anderen te ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt? Dan is de E-day iets voor jou! Tijdens de E-day ontmoet je gelijkgestemden, is er ruimte om ervaringen te delen en doe je relevante informatie op. Dit alles om jou met meer kennis, kracht en nieuwe energie de deur uit te laten gaan. De E-day vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 december in Arnhem. De dag zal ongeveer van 09.30 tot 16.00 uur duren. Meer informatie over exacte tijden en locatie volgen na inschrijving.

AANMELDEN

Programma E-Day

Start 09:30 uur
Einde 16:00 uur

Opening door voorzitter
Keynote door Shanti Schiks
Workshopronde 1
Lunch
Workshopronde 2
Gezamenlijke afsluiting
Napraten met een drankje

Keynote door Shanti Schiks

Shanti vertelt over haar ervaringen met narcistisch misbruik. Ook gaan we met elkaar in gesprek over hoe je het leven daarna weer kunt oppakken.
Tijdens deze keynote is er ruimte voor delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Workshops

Na de keynote volgen twee workshoprondes. Je kunt kiezen uit onderstaande vier workshops.

Hoe herken je narcistische mishandeling en hoe herstel je?

Bij narcistische mishandeling kun je steeds meer van je eigenwaarde verliezen en de controle over jezelf en je eigen leven kwijtraken. Tijdens onze E-day vertelt psychologe Richelle Hodiamont meer over de kenmerken van narcistische mishandeling en hoe je hiervan kunt herstellen. 
Door: Richèlle Hodiamont

Mijn Frida Kahlo Selfie

Terwijl Frida Kahlo je inspireert, ga je met teken-, schilder- en collagetechnieken aan de slag. De workshopleiders ondersteunen jou en de andere deelnemers zowel emotioneel als creatief in jouw proces om te komen tot een krachtig zelfportret of beeld. Door ideeën, beelden en ervaringen te delen, inspireren we elkaar net zoals Frida ons nog altijd doet.
Door: Kiki van Etten

Juridische aspecten

De masterclass over juridische aspecten wordt gegeven door jurist Suleika Kindt-Jiawan. Tijdens deze masterclass wordt ingegaan op het rechtssysteem in Nederland en de mogelijkheden die dit systeem biedt om je te weren tegen geweld in een afhankelijkheidsrelatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het opleggen van een straat- of contactverbod, maar we gaan ook in op de familierechtelijke mogelijkheden. Ook kijken we naar de landen om ons heen; hoe gaan zij in hun rechtsstelsels om met deze vorm van geweld, emotionele mishandeling of narcistisch misbruik? 
Door: Suleika Kindt-Jiawan

Ouderschap na geweld

In deze workshop delen we ervaringen over wat de impact van het geweld op ouderschap en op de kinderen kan zijn en wisselen we uit wat werkt om deze te beperken en hiervan te herstellen.
Door: Sil Hol

Kinderopvang

Wil je graag deelnemen aan de E-day, maar heb je geen opvang voor je kinderen? Geen probleem. Wij zorgen voor opvang van je kind(eren) tijdens de dag. Geef bij je inschrijving aan of je van kinderopvang gebruik wilt maken en welke leeftijd de kinderen hebben.

Kosten

Deelname aan de E-day (inclusief consumpties) is geheel kosteloos dankzij de steun van Fonds Slachtofferhulp Nederland om dit project te kunnen uitvoeren.