Over ZO

Bij RIBW AVV werk je stap voor stap aan jouw herstel. Herstel betekent niet altijd beter worden. Het gaat erom dat je jouw kwetsbaarheden accepteert en er zo goed mogelijk mee leert omgaan. Dankzij de herstelgerichte aanpak, gebaseerd op de visie van Zelf & Ontwikkeling (ZO) van RIBW AVV, ontdek je jouw eigen krachten, talenten en mogelijkheden en leer je hoe je deze inzet voor jouw eigen herstel.

Kies je eigen richting 

ZO staat voor de richting die je kiest om tot herstel te komen en om zelfstandig te kunnen leven en participeren in de maatschappij. ZO gaat over het leiden van een betekenisvol leven. Je ontdekt wat jouw mogelijkheden en talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten voor jouw herstel. Jij hebt de regie en jouw begeleider inspireert. ZO wordt gerund door professionele ervaringsdeskundigen die zelfhulp stimuleren in onder meer herstelcursussen.

Herstelcursussen.

Tijdens een herstelcursus zet je je onder begeleiding van een ervaringsdeskundige trainer actief in voor jouw herstel. Het (her)ontdekken van jouw persoonlijke kwaliteiten en het delen van jouw ervaringen staan hierbij centraal. Ook schenken we aandacht aan (zelf)stigma, zoals ‘het wordt nooit meer wat’ of ‘ik kan het niet’. Een voorbeeld van een herstelcursus is de WRAP (Wellness Recovery Action Plan). In deze training ontwikkel je een persoonlijk plan met acties die je in jouw dagelijks leven kunt gebruiken.  

Cursusaanbod

Activiteiten en bijeenkomsten

Regelmatig organiseren ZO-ambassadeurs in verschillende regio’s van RIBW AVV kleinschalige activiteiten en bijeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan een filmavond, wandeling of groepsgesprek. Tijdens deze bijeenkomsten staan de thema’s herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid altijd centraal. Door met elkaar in gesprek te gaan en samen dingen te ondernemen werkt u actief aan uw herstel. 

Activiteiten