Valse start, na een jeugd vol zorg.

Vorige week zijn Stefanie en Jersey naar de album release van Moraya Lopez geweest. Een valse start merk je als kind niet op, het overkomt je. Het verandert en vormt je. Een gebrek aan liefde en veiligheid zorgen voor emotionele blokkades, twijfel en zelfhaat. Pas als je ouder wordt en achterom kijkt zie je waar je staat en ontdek je de disbalans van het leven. Nu kun je het niet langer niet-weten. Valse Start gaat over onveilig opgroeien en de blijvende impact daarvan. In deze theatervoorstelling neemt Moraya je op muzikale wijze mee in haar persoonlijke reis.

Jong zijn betekent groeien, ontdekken en fouten maken.

Laten we streven naar een wereld waarin jongeren mogen zijn wie ze zijn, waar fouten maken niet het einde van de wereld betekent, en waar we de kracht van samenwerking en empathie vieren. Samen kunnen we een verschil maken en bouwen aan een toekomst vol begrip en ondersteuning.

Echt luisteren en helpen zijn essentiƫle eigenschappen. Het gaat niet alleen om problemen oplossen, maar vooral om er zijn voor elkaar, onvoorwaardelijke steun bieden en de kracht van ervaringsdeskundigheid omarmen. Jonge mensen hebben zoveel te bieden, het is cruciaal dat we hen niet laten vallen maar echt naar hun luisteren en hen de positieve ondersteuning bieden die zij verdienen!

Helaas zie ik te vaak dat er alleen naar de zaken gekeken wordt die niet goed gaan, dat er alleen aandacht voor jongeren is als het niet goed met ze gaat. Het is belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan mensen wanneer ze worstelen, maar ook wanneer ze floreren. Laten we niet vergeten om naar elkaar om te kijken, zelfs als we lekker in ons vel zitten.

#jeugdzorg #ervaringsdeskundigheid #jongvolwassenen

Jorn Leistra