Tips van anderen

Oproep voor lotgenotencontact 

Een cliënt van RIBW AVV (vrouw, rond de 50, wonend in regio Presikhaaf) zou graag in contact komen met iemand die ook NAH heeft om eens met elkaar te praten. 
Heb jij NAH en spreekt dit je aan? Neem dan contact op met Leonie van Dongen (L.vandongen@ribwavv.nl), dan brengt zij jullie met elkaar in contact! 

Een tip van een anonieme Kunstportaler:

Het boek The secret.

Volgens Byrne's onderzoek beweert ze dat alle grote mannen in de geschiedenis op de hoogte waren van de wetten van aantrekking, wat suggereert dat Abraham Lincoln , Ludwig van Beethoven , Winston Churchill en anderen. Terwijl ze haar onderzoek voortzette, ontdekte ze dat huidige voorstanders van de wetten van aantrekking onder meer auteur Jack Canfield , ondernemer John Assaraf, visionair Michael Beckwith , John Demartini, Bob Proctor, James Arthur Ray , Joseph Vitale , Lisa Nichols, Marie Diamond en John Gray . 

Er zijn talloze getuigenissen van succesverhalen van mensen over de hele wereld die door gebruik te maken van de benadering van positief denken die in het boek wordt uitgelegd, hun leven hebben verbeterd. 

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Rhonda_Byrne

 

 

 

 

 

ReconnAct Wageningen

 

 

 

 

Mensen aan betekenisvol werk helpen, dat is de opdracht die ReconnAct Wageningen zichzelf stelt. Dat doet ze door ‘jobmaatjes’ te werven en op te leiden. Deze maatjes worden gekoppeld aan mensen die werk zoeken.

 

Word jobmaatje en help iemand aan (betaald) werk

Jobmaatjes zijn vrijwilligers die van betekenis willen zijn voor anderen in hun eigen woonplaats. Zij helpen mensen die aan de zijlijn staan weer mee te doen aan de samenleving. Ze richten zich op werkzoekenden, die op zoek zijn naar (betaald) werk.

 

Met 1-0 achter, toch het winnende doelpunt scoren

Lees het verhaal van Paul van Kempen

 

Buurtcirkel Malburgen/Arnhem Zuid:


Onze collega Willem Max heeft met de buurtcirkel een leuk initiatief opgestart. Hij heeft zelf thuis koekjes gebakken en per 2 verpakt met een briefje erbij en het recept voor de koekjes. Bij iedereen van de buurtcirkel in de brievenbus gedaan met de vraag of de volgende ook koekjes wil bakken en dit idee weer wil doorgeven aan anderen. Op het briefje stond:
"Om je een beetje op te vrolijken in deze tijd en om te laten weten dat je er niet alleen voor staat!"

Recept

 Tip van Jannie:

Ik doe alleen maar leuke dingen, daar kun je toch niet depressief van worden. Ik hoop dat ik anderen kan stimuleren om zelf bezig te gaan.

Interview met Jannie:

"Ik woon op een BW woning met andere bewoners op een etage. Hoe kom ik nu mijn dag door? Nou dat wil ik best wel vertellen. Als ik ‘s morgens mijn sufheid opzij zet en mezelf de tijd geef om wakker te worden, dan ga daarna lekker douchen en ben ik weer fris. Na het douchen ga ik bedenken wat ik kan doen.

Ik moet altijd wat doen, mijn handen moeten bezig zijn. Ik ben graag creatief bezig en ik hou van spelletjes, maar de (groeps)dagbesteding waar ik 1x per week heen ga is er nu niet. Ik kan nu wel 2x per week een uur naar de Inloop beneden, daar kan ik samen met 1 andere cliënt een activiteit doen, maar je moet wel ruim uit elkaar zitten.

Ik ben op mijn kamer bezig met het breien van een sjaal voor een medewerker van RIBW van gouden garen met een glansje. Ook schrijf ik graag in mijn dagboek en daar plak ik plaatjes bij uit de tijdschriften die ik van anderen krijg. Meestal lees ik ze dan eerst of leen ik ze eerst nog een keer uit aan een medebewoner of medewerker. Ik heb ook een boekje waar ik kort in bijhoud wat ik zoal heb gedaan op een dag en wie ik heb gesproken, dat gebruik ik later weer voor mijn dagboek.

Ik kan mij ook goed vermaken met het knippen van plaatjes, die plaatjes gebruik ik weer in mijn dagboek, maar ik maak er ook collages van. Ik vind het dan leuk om een collage voor iemand te maken, niet zomaar wat. Ik zoek dan plaatjes die ik vind passen bij de persoon waar ik de collage voor maak. Ooit heb ik een boekje geschreven met mijn levensverhaal erin en ik ben nu bezig met het vervolg daarop. Op deze manier ben ik eigenlijk altijd wel bezig. Ik heb nog zoveel leuke ideeen, ik kom soms nog tijd te kort."

Tip van een muziekliefhebber:

Concerten - Iedere avond om 20.00 uur komen allerlei verschillende muziekstromingen

 bij de livestream van Tivoli Vredenburg. Opnamen zijn ook terug te zien.

Lekker luisteren naar verhalen... 

Podwat? Podcast!

Een podcast lijkt op radio. Alleen kan je zelf kiezen wanneer en waar je naar wilt luisteren!

En er is ontzettend veel keuze! Hier enkele van onze tips.

Wat doe ik op een dag ?

"Hallo, Ik ben Rob en ik woon op een woonetage van de RIBW, samen met 7 andere bewoners.

Nu dit virus heerst hebben we allemaal regels gekregen waar we ons aan moeten houden. Ik vind het soms wel moeilijk, omdat ik mijn wandelclubje best wel mis en de bingo waar ik elke week naartoe ging gaat ook niet door nu. Gelukkig kan ik 1 keer per week naar de dagbesteding, met 1 andere bewoner, een uurtje. Dat is best wel gezellig. Ik ben dan graag creatief bezig.

Maar ik vermaak mij ook wel op mijn kamer, ik doe dan graag een woordpuzzel in een puzzelboekje. Ook kan ik nog wel de gastvrouw helpen met het wegbrengen van de vuilniszakken, want de container staat in onze tuin. Ik hou ervan ook mensen een handje te helpen. En op mijn kamer heb ik genoeg te zien, ik ben namelijk gek op verzamelingen. Ik verzamel van alles en daar kan ik zelf ook van genieten als ik in mijn kamer zit.

Nu er geen wandelclubje is, wandel ik in onze tuin, die is niet heel groot, maar net genoeg. Dan loop ik meerdere rondjes. De hele dag binnen zijn kan ik niet, dus fijn dat ik dan even de tuin in kan. Normaal rijd ik graag met mijn scootmobiel langs de Rijn, ik hoop dat dit oven een paar weken week gewoon kan. Wat ik wel lastig vind en waar ik van in spanning zit is of mijn vakantie naar Roemenië wel door kan gaan in juli. Mocht het niet kunnen dan is dat jammer, maar dan ga ik gewoon volgend jaar."

"Ik vind het een spannende, verwarrende tijd. Verwarrend omdat de boodschappen die ik krijg, voor mij niet kloppen. Solidair zijn, voor elkaar zorgen, het belang van de ander boven je eigen belang stellen.

De humanistische interpretatie van de Tien Geboden.

Maar dan…… thuis blijven, geen bezoek ontvangen. Anderhalve meter afstand houden, dus geen handen schudden, geen omarming, geen knuffel.

En dat dan allemaal: Voor mijn eigen bestwil.

In mijn schilderij heb ik de chaos van mijn gevoelens uitgebeeld. Staan we naast elkaar, met afstand, maar wel respect voor afwijkende meningen. Of is daar geen ruimte voor, staan we tegenover elkaar, met verschillende belangen. lees hier verder

Ik hoop op reacties op mijn standpunten en emoties."
Leny Woudstra

grijs betonblok, gedenkplaat, citaat, nicholas conservatorium en tuinen, rockford, Verenigde Staten, straat, goed gevoel, stad, stedelijk, buitenshuis, licht, schaduw, steen, van mening zijn, positief, inspiratie, positiviteit, gezegde, citaten, bakstenen, tekst, westers schrift, communicatie, dag, detailopname, geen mensen, teken, hoofdletter, informatie, hoge hoekmening, recht boven, informatiebord, voetpad, bericht, solide, straatkei, 4K, CC0, publiek domein, royaltyvrij

Recept banaan havermout muffins

Je hebt nodig:

 • 2 Kopjes Havermout
 • 2 grote rijpe bananen (of 3 kleine)
 • 2 Eieren maat L (of drie eieren maat M)
 • 1 Kopje Griekse yoghurt (ik had bakje Griekse yoghurt met honing wat ik vertaal naar ‘kopje’ en gebruik om de andere ingrediënten mee af te wegen)
 • 2 tot 3 eetlepels honing (niet nodig als je al honing in de Griekse yoghurt hebt)
 • Een halve theelepel bak soda
 • Een halve theelepel bakpoeder
 • Een halve theelepel vanille extract (als je het niet hebt, 1 zakje vanille suiker)
 • Een snufje zout

Optioneel om er in te mengen: stukjes chocolade, noten, gedroogde cranberries of verse of diepvries blauwe bessen. 

1. Verwarm de oven op 200 graden
2. Breng alles (behalve de chocolade etc) door de blender totdat het een beslag vormt 
3. Meng vervolgens met een lepel de chocolade, noten of wat je ook er in wilt er door heen.
4. Neem een cupcake pan met cupcake papiertjes er in. Verdeel het beslag hier in. 
5. Zet vervolgens de ‘muffins’ in de oven voor ongeveer 15 minuten. Let op dit kan verschillen per oven. 
6. Laat ze daarna afkoelen en dan kun je ze lekker eten als snack of ontbijt. 

De 11 tips van Mark:

1.   Kijk naar (gratis) sport op bv. FOX (Bundesliga). Straks
      ook Formule1, Tour.

2.   Gebruik Social Deal (socialdeal.nl) voor allerlei (grote)
      kortingen op eten & drinken, cursussen en producten.

3.   Bezoek tuinen & parken in Arnhem bv. Watertuin (ingang
      Parkstraat) of de Heemtuin in Presikhaaf.

4.   Bestel eten (diverse restaurants bezorgen momenteel
      maaltijden, veelal gratis) - opties Social Deal.

5.   Werk je administratie bij (maak bv. een huishoudboekje).
      Gebruik evt. NIBUD en documenten.

6.   Luister naar Spotify en podcast (maak een playlist en zoek 
      je favoriete muziek en artiesten op)

7.  Houd een proeverij (jaja!) van wijn/whisky/bier. Lees    
     hierover en probeer bv. Wijn&Spijs uit

8.  Koop en kook bv. asperges (afgestemd op een recept). 
     Kies lekkere ingrediënten.

9.  Kom in contact via SM (Social Media) zoals: 
     Facebook, Whatsapp, Twitter, LinkedIn, Instagram

10. Doe een taalcursus (online) (bij Cervantes) of een cursus 
      Beleggen of over Wijn (voor beginners) 

11. Zet je in als ZO-ambassadeur (RIBW) online en help 
      activiteiten die "corona-proof" zijn bedenken 
      via 
zo.ribwavv.nl

Vijf vragen aan Paul van Kempen door Taco Bos

1. Wil je jezelf even voorstellen?
Ik ben Paul van Kempen, 52 jaar. Ik ben geboren in de buurt van Amersfoort, maar mijn roots liggen vooral in Wageningen. Ik noem mijzelf een multimediapersoon. Ik ben thuis in beeld, geluid en tekst. Met bepaalde software maak ik digitale collages. Ook schrijf ik teksten. Die helpen mij om mijn gedachtes coherent te krijgen. Vaak ontwikkelt zo´n tekst zichzelf, terwijl ik schrijf. Muziek is een echte passie van mij. Zonder muziek had ik bepaalde crisissen nooit het hoofd kunnen bieden. Ik heb een zwak voor Dance en voor Disco uit de jaren ´80. Ooit heb ik het nummer ´Believe´ van Cher helemaal grijsgedraaid. Dat hielp mij erdoorheen toen ik op de PAAZ was opgenomen. In ´Believe´ spreekt mij ook het woord geloof aan. Voor mij is geloof iets van binnen, waaraan ik kracht ontleen. Mijn creatieve kant heb ik van mijn moeder. Zij is helaas in 2007 overleden. En van mijn van mijn vader, die docent was op de Landbouwuniversiteit, heb ik, dat ik een echte informatiespons ben en graag analyseer.
5. Wat zou je de lezers en lezeressen mee willen geven?
Dit motto van Frank Boeijen ´Denk niet wit, niet zwart, denk niet zwart wit, denk in de kleur van je hart!´ En als aanvulling daarop ´denk niet teveel wij-zij´, bijvoorbeeld, bijvoorbeeld verpleegkundige tegenover client. Laten we geen vijandbeelden van elkaar creeeren!

Denk niet Wit... Denk niet Zwart Maar in de kleur van je hart -OpDreef | Leven inspirerende citaten, Gezegden over het leven, Inspirerende citaten over