Samen sociaal

Leuke dingen om samen te doen in en rond Arnhem. Ook vind je hier een lijst met leuke vrijwilligers vacatures die nog open staan.

Kom creatief ontspannen tijdens onze Knutselinloop elke vrijdag van 13.00 – 15.30 uur in De Nieuwe Hommel.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen via info@vitaleverbindingen.nl. Je bent van harte welkom!

Een lekker hapje eten en kennismaken met anderen hoeft niet veel geld te kosten!

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen via info@vitaleverbindingen.nl.

 

Van 12:00 - 14:00 uur

Van 12:00 - 14:00 uur

 

 

Wat kun je doen? 
Samen naar de markt gaan, de voorzieningen in de wijk leren kennen, wandelen, spelletjes spelen of sporten. Er zijn tal van activiteiten waarin jij in een groep of in één op één contact nét dat beetje extra kunt betekenen voor cliënten. 

Wat bieden wij?
We laten iedereen doen waar hij goed in is. Dat geldt ook voor jou. Daarom is het goed om te weten wat voor bijdrage jij graag wilt leveren. Hoeveel tijd mag het vrijwilligerswerk kosten? Wij zijn hier flexibel in, van 1 uur per week tot een paar dagen per maand. Het kan allemaal. In een kennismakingsgesprek matchen we jouw motivatie, wensen en interesses met ons aanbod.

Ga je vervolgens aan de slag als vrijwilliger dan krijg je:

  • veel waardering, ook in de vorm van attenties;
  • een vaste contactpersoon en goede begeleiding;
  • ruimte voor de ontwikkeling van jouw kwaliteiten;
  • training over o.a. herstelondersteunend werken;
  • reiskostenvergoeding;
  • mooie ontmoetingen en onvergetelijke ervaringen

Enthousiast? Kijk voor meer informatie op onze webpagina over vrijwilligers.

Sterk door werk, serie “Achter het raam”

Mensen met een psychische kwetsbaarheid vertellen op welke manier zij invulling geven aan het thuiswerken.

Dit is een gratis contact-/ontmoetingssite voor mensen vanaf 18 jaar met psychiatrische of psychosociale problematiek voor vriendschap, ontmoeting, dating of relatie. Dit contact kan leiden tot een vriendschap of een relatie om zo je leven meer 'kleur' te geven. Schrijf je in met je eigen e-mailadres of maak een e-mailadres aan via de website.
Wil je meer over dit initiatief lezen? Zoals de ervaringen van andere mensen die al deelnemen? Of wil je meer weten over hoe het werkt en hoe de veiligheid en verantwoordelijkheid geregeld zijn? Klik dan hier.

Ben je op zoek naar nieuwe contacten? Vanaf 15 april kan je deelnemen aan Durf jij met mij


Wil je helpen als iemand vanwege corona de deur niet uit kan of een gezellig praatje nodig heeft? Of kun jij zelf de deur niet uit en heb je praktische hulp nodig of een luisterend oor? Bel Voor elkaar in Arnhem. Want juist in deze onzekere tijd zijn sociaal contact en praktische hulp belangrijk voor oudere en/of kwetsbare Arnhemmers! Niemand mag zich alleen voelen, daarom slaan de Arnhemse organisaties: MvT, SWOA, Rijnstad en de gemeente Arnhem de handen ineen. Samen bedachten zij ‘Voor elkaar in Arnhem’.

Plaats een oproep op Wehelpen.nl. Je kunt hier hulp zoeken & aanbieden. Bijvoorbeeld wanneer je gezelschap zoekt of ergens ondersteuning bij nodig hebt, maar ook voor praktische zaken, zoals helpen verhuizen.

Bellen, appen of smsen. We doen op dit moment niet anders. Nu je weinig mensen ziet is het belangrijk om in contact te blijven met elkaar. Bellen schijnt beter voor je te zijn dan appen: er komt namelijk een knuffelhormoon vrij. Bel een bekende of stuur een spontaan berichtje naar iemand die je al een tijdje niet hebt gesproken! Maak tijd vrij voor dit contact, om te vragen hoe het met iemand gaat, maar ook voor de leuke of grappige dingen die je hebt meegemaakt. Heb je behoefte aan extra contact? Er zijn vele vrijwilligers die contact met je willen. Kijk op deze pagina voor hulpinitiatieven. 

 

Doe mee met de kunstopdrachten op de facebookpagina van Kunstportaal Arnhem en ontmoet nieuwe mensen. Regelmatig wordt hier online een nieuwe opdracht of tip geplaatst waar je mee aan de slag kunt. Vervolgens kan je je gemaakt creatie delen en elkaars werk zien.

 

 

Gamepoint is een spelletjessite. Maak een gebruikersnaam aan en ga samen met anderen online spelletjes spelen! Je kunt spelen met wie je wilt, spreek een tijd af en ga klaarzitten. Vervolgens nodig je elkaar uit voor een spel, waarbij je ondertussen ook kunt chatten. Kortom een makkelijke en snelle manier om met elkaar kaartspelen, rummikub, scrabble, yahtzee of rummikub te spelen.

 

Draw somethin is een paar jaar geleden populair geweest, maar bestaat nog steeds. Speel het samen met familie, vrienden of kennissen, maar dan op afstand. Iedereen met een smartphone kan meedoen. Om de beurt krijg je opdracht iets te tekenen, de ander moet dan raden wat jij hebt getekend. Het maakt niks uit of je goed kunt tekenen of niet, hierdoor krijg je juist hilarische kunstwerken te zien. Download het via de Playstore of de Appstore op je smartphone.

Wil jij digitaal vaardig worden? Welkom Online is een gratis laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die een eerste stap online wil zetten. Opgezet door het Nationaal Ouderenfonds. Zo leer je hoe je kunt videobellen, hoe je leuke filmpjes en foto’s van vroeger kunt bekijken en welke handige apps er zijn. Er gaat een wereld voor u open! Je kunt samen met een vrijwilliger, of in een groep kennismaken met dit lesprogramma. Ook voor diegene die al een eerste stap gezet heeft, is er voldoende ruimte om meer te leren.

Wil je meer weten over whatsapp-bellen, facetimen en skypen? Seniorweb en Jowtube bieden ook tijdelijk gratis handige instructievideo’s aan!

Zin om gezellig te praten? gezelligpraten.nl

Hier ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een leuke gesprekspartner. Of je nu iemand bent die een gezellig gesprek zoekt of iemand die graag een ander helpt, het mag allemaal! Het zijn vreemde tijden waarin het juist nú belangrijk is om met elkaar in contact te blijven. Gezelligpraten.nl brengt mensen samen, want we doen het samen en niet alleen.

Veerkracht Anderhalf

Deze tijdelijke site gaat over psychische kwetsbaarheid in tijden van sociale afstand door de corona-crisis. Ons doel is om burgers, naasten en professionals te ondersteunen in deze vreemde periode. We verzamelen en delen hier inzichten die we krijgen uit onze eigen omgeving, via uitvragen en uit andere bronnen.

Je vindt hier tijdelijke en voorlopige inzichten en suggesties. Misschien heb je zelf betere ideeën? Die zijn zeer welkom. Voor nu hopen we dat je wat aan de informatie hebt en ons je ervaringen laat weten!

info: veerkrachtanderhalf.nl