Samen sociaal

Hoi allemaal,
Er is een nieuwe ZO activiteit "uit je hoofd met woord en beeld" gepland voor woensdag 19 augustus. Locatie is inloopruimte torentje.
Deze activiteit is in het bijzonder geschikt voor echte piekeraars en denkers. De activiteit nodigt uit om daar even mee te stoppen en juist in het hier en nu te komen en te gaan doen. Het is een ervaringsgerichte activiteit. Ervaring met creatief bezig zijn is niet nodig. We zullen deelnemers van begin tot eind door de middag heen begeleiden en hopelijk gaan ze met een ervaring rijker de deur uit. Dit kunnen ze vervolgens ook inzetten in hun dagelijks leven of door vaker naar de activiteit te komen verder oefenen. 
Onze ervaring leert dat deelnemers persoonlijke werken maken en in de nabespreking is er ruimte om dit verhaal te delen met de andere deelnemers van de activiteit. Dit geeft herkenning, steun & hoop. Deelnemers maken echt verbinding met elkaar op deze manier. 
Verder is iedereen die zin heeft om wat creatiefs te doen welkom. Of mensen die zich vervelen of alleen zijn. We vinden het al heel knap als cliënten de stap zetten om te komen :-)
Als er nog vragen zijn horen wij het graag. Deze mail kan doorgestuurd worden naar cliënten. 
(voor contactgegevens zie onder deze mail. Ik ben bereikbaar via mail of het onderstaande telefoonnummer, whatsapp kan ook)
Wij hebben er weer zin in!
Groetjes Nina & Claudia

 

Wie we zijn

Logo Vitale Verbindingen

Vtiale Verbindingen is opgezet door en voor mensen met ervarining in de GGZ. Wat betekent herstel community die bestaat uit mensen met ervaring in de GGZ en/of ervaring hebben met gebeurtenissen die het leven ontwricht hebben. Zij komen uit alle wijken van Arnhem.

Herstel

Herstel ervaringen worden ingezet om elkaar te helpen, te ondersteunen en te groeien. Participatie en inclusie zijn de nieuwe woorden, die je tegenwoordig vaak hoort. Voor Vitale Verbindingen is dit praktijk. Het gaat niet om je specifieke “rugzakje”. Bij Vitale Verbindingen ontdek je dat je niet je diagnose bent. Je bent mens en onderdeel van de maatschappij.

Kijk in de agenda voor alle activiteiten deze zomer! 

Sterk door werk, serie “Achter het raam”

Mensen met een psychische kwetsbaarheid vertellen op welke manier zij invulling geven aan het thuiswerken.

Dit is een gratis contact-/ontmoetingssite voor mensen vanaf 18 jaar met psychiatrische of psychosociale problematiek voor vriendschap, ontmoeting, dating of relatie. Dit contact kan leiden tot een vriendschap of een relatie om zo je leven meer 'kleur' te geven. Schrijf je in met je eigen e-mailadres of maak een e-mailadres aan via de website.
Wil je meer over dit initiatief lezen? Zoals de ervaringen van andere mensen die al deelnemen? Of wil je meer weten over hoe het werkt en hoe de veiligheid en verantwoordelijkheid geregeld zijn? Klik dan hier.

Ben je op zoek naar nieuwe contacten? Vanaf 15 april kan je deelnemen aan Durf jij met mij

Brieven of kaarten schrijven of maken. Schrijf een persoonlijke tekst. Want we kunnen allemaal wel een lief berichtje gebruiken! Een kaartje in de brievenbus kan iemand extra verrassen en een zelfgemaakte kaart is helemaal leuk. Of deel je ervaringen in deze periode met je vrienden of medecliënten. Stuur bijvoorbeeld een kettingbrief door! Spreek je waardering uit. Zeg bijvoorbeeld tegen een vriendin dat je het fijn vindt dat zij altijd enthousiast reageert als je iets vertelt. Waardering uitspreken is voor jezelf fijn en je doet een ander er een plezier mee. Het is fijn om te horen en het geeft je zelfvertrouwen! Daarnaast maakt het ook je vriendschap hechter. 


Wil je helpen als iemand vanwege corona de deur niet uit kan of een gezellig praatje nodig heeft? Of kun jij zelf de deur niet uit en heb je praktische hulp nodig of een luisterend oor? Bel Voor elkaar in Arnhem. Want juist in deze onzekere tijd zijn sociaal contact en praktische hulp belangrijk voor oudere en/of kwetsbare Arnhemmers! Niemand mag zich alleen voelen, daarom slaan de Arnhemse organisaties: MvT, SWOA, Rijnstad en de gemeente Arnhem de handen ineen. Samen bedachten zij ‘Voor elkaar in Arnhem’.

Plaats een oproep op Wehelpen.nl. Je kunt hier hulp zoeken & aanbieden. Bijvoorbeeld wanneer je gezelschap zoekt of ergens ondersteuning bij nodig hebt, maar ook voor praktische zaken, zoals helpen verhuizen.

Bellen, appen of smsen. We doen op dit moment niet anders. Nu je weinig mensen ziet is het belangrijk om in contact te blijven met elkaar. Bellen schijnt beter voor je te zijn dan appen: er komt namelijk een knuffelhormoon vrij. Bel een bekende of stuur een spontaan berichtje naar iemand die je al een tijdje niet hebt gesproken! Maak tijd vrij voor dit contact, om te vragen hoe het met iemand gaat, maar ook voor de leuke of grappige dingen die je hebt meegemaakt. Heb je behoefte aan extra contact? Er zijn vele vrijwilligers die contact met je willen. Kijk op deze pagina voor hulpinitiatieven. 

Doe mee met de kunstopdrachten op de facebookpagina van Kunstportaal Arnhem en ontmoet nieuwe mensen. Regelmatig wordt hier online een nieuwe opdracht of tip geplaatst waar je mee aan de slag kunt. Vervolgens kan je je gemaakt creatie delen en elkaars werk zien.

 

 

Gamepoint is een spelletjessite. Maak een gebruikersnaam aan en ga samen met anderen online spelletjes spelen! Je kunt spelen met wie je wilt, spreek een tijd af en ga klaarzitten. Vervolgens nodig je elkaar uit voor een spel, waarbij je ondertussen ook kunt chatten. Kortom een makkelijke en snelle manier om met elkaar kaartspelen, rummikub, scrabble, yahtzee of rummikub te spelen.

Draw somethin is een paar jaar geleden populair geweest, maar bestaat nog steeds. Speel het samen met familie, vrienden of kennissen, maar dan op afstand. Iedereen met een smartphone kan meedoen. Om de beurt krijg je opdracht iets te tekenen, de ander moet dan raden wat jij hebt getekend. Het maakt niks uit of je goed kunt tekenen of niet, hierdoor krijg je juist hilarische kunstwerken te zien. Download het via de Playstore of de Appstore op je smartphone.

Gang-bingo, oftewel bingo vanaf de gang! Een medewerker kan vanaf de gang de bingonummers afroepen. Zet de bingomolen op een tafel of karretje met wat kleine prijsjes en spelen maar! BW-bewoners kunnen vanuit de deuropening van hun kamer meespelen met de bingo. Heeft iemand prijs, kies dan uit één van de prijsjes die op de kar of een dienblad staan. Maar houdt voldoende afstand!

Wil jij digitaal vaardig worden? Welkom Online is een gratis laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die een eerste stap online wil zetten. Opgezet door het Nationaal Ouderenfonds. Zo leer je hoe je kunt videobellen, hoe je leuke filmpjes en foto’s van vroeger kunt bekijken en welke handige apps er zijn. Er gaat een wereld voor u open! Je kunt samen met een vrijwilliger, of in een groep kennismaken met dit lesprogramma. Ook voor diegene die al een eerste stap gezet heeft, is er voldoende ruimte om meer te leren.

Wil je meer weten over whatsapp-bellen, facetimen en skypen? Seniorweb en Jowtube bieden ook tijdelijk gratis handige instructievideo’s aan!

Voor Elkaar in Arnhem


Wilt u helpen als iemand door corona de deur niet uit kan en hulp of een praatje nodig heeft?
Bel ons!

Kunt u de deur niet uit en heeft u praktische hulp nodig of een luisterend oor?
Bel ons! 

Kijk op de site van Voor Elkaar in Arnhem voor meer info

 

Zin om gezellig te praten?

gezelligpraten.nl

"COVID-19 treft ons allemaal"

Hier ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een leuke gesprekspartner. Of je nu iemand bent die een gezellig gesprek zoekt of iemand die graag een ander helpt, het mag allemaal! Het zijn vreemde tijden waarin het juist nú belangrijk is om met elkaar in contact te blijven. Gezelligpraten.nl brengt mensen samen, want we doen het samen en niet alleen.

Veerkracht Anderhalf

Deze tijdelijke site gaat over psychische kwetsbaarheid in tijden van sociale afstand door de corona-crisis. Ons doel is om burgers, naasten en professionals te ondersteunen in deze vreemde periode. We verzamelen en delen hier inzichten die we krijgen uit onze eigen omgeving, via uitvragen en uit andere bronnen.

Je vindt hier tijdelijke en voorlopige inzichten en suggesties. Misschien heb je zelf betere ideeën? Die zijn zeer welkom. Voor nu hopen we dat je wat aan de informatie hebt en ons je ervaringen laat weten!

info: veerkrachtanderhalf.nl