Blog Leonie

Op 20 december 2021 schreef Leonie haar laatste blog voor deze pagina, dank je wel Leonie voor al je leuke, interessante en humoristische input. De blogs blijven nog even staan op de site van de digitale dagindeling.

Blog 44 (op 20 dec 2021): Het laatste blog 

In eerdere blogs schreef ik dat er weer steeds meer mogelijk werd. Alles ging weer steeds meer open, evenementen gingen door en ook op het werk konden we weer steeds meer live werken en eindelijk weer meer cursussen en studiedagen geven. Mijn planning veranderde daardoor steeds meer terug naar hoe het was vóór corona, zowel werk als privé. Ik schreef ook over hoe ik daar de afgelopen maanden echt wel aan moest wennen; weer veel de deur uit, veel reizen, veel indrukken, veel prikkels. Inmiddels merk ik dat ik er aardig aan gewend ben en dat dit weer het nieuwe normaal aan het worden is.  

Gelukkig kunnen qua werk nu, ondanks de aangescherpte maatregelen, veel dingen toch nog doorgaan, zoals het bezoeken van cliënten op beschermde woonvormen en cursussen geven. Door de hoge vaccinatiegraad en het gebruik van QR codes is er nu nog veel meer mogelijk dan bij eerdere golven, toen al vrij snel alles op slot ging en alle activiteiten uit voorzorg moesten worden afgezegd. Daar ben ik blij om, want dit zijn toch wel echt de dingen die ik het liefste doe. Ik hoop dus dat dat zo blijft, ook omdat dit dan de standaard blijft en ik niet weer zodanig op de rem hoef, dat ik daarna weer opnieuw moet opbouwen en wennen zoals de afgelopen periode. 

Privé is dat nu natuurlijk inmiddels wel weer een beetje aan de hand met de vroege sluitingstijden van de horeca bijvoorbeeld, maar hopelijk blijft het op werkvlak wel zoals het nu is. Voor mezelf, maar uiteraard ook voor de cliënten waar ik het voor doe! Als er iets is dat we gemerkt hebben tijdens eerdere lockdown periodes, is het dat aanbod op het gebied van herstel enorm belangrijk is en gemist wordt als het niet of veel minder door kan gaan. Wellicht kan niet altijd alles door blijven gaan (in grote groepen), maar we hebben door de tijd heen ook veel creatieve manieren gevonden om binnen de maatregelen en rekening houdend met de veiligheid toch dingen te kunnen blijven faciliteren. Op die manier kunnen cliënten toch met hun herstel bezig blijven, ook tijdens periodes van lockdown, waarin zich vaak juist extra uitdagingen aandienen en het dus extra belangrijk is. 

Deze blog is ontstaan tijdens de eerste lockdown, toen vrijwel al het aanbod per direct stopte en ik volledig vanuit huis moest gaan werken. Dit was op dat moment een perfecte manier om toch iets over herstel aan te kunnen bieden toen cursussen enzo niet door konden gaan. Ik had er meer dan genoeg tijd voor en kon zo toch op een zinvolle manier mijn ervaringen delen zodat de lezers er iets aan zouden kunnen hebben. Gedurende de lockdown periodes die volgden zijn we wel weer stapsgewijs meer gaan aanbieden en met name afgelopen zomer en najaar is alles weer goed op stoom gekomen. Ik kom daardoor steeds vaker tot de conclusie dat ik eigenlijk simpelweg geen tijd meer heb voor het schrijven van deze blog. 

Ik heb goede hoop dat we, ondanks eventuele nog volgende maatregelen, voldoende dingen live kunnen blijven aanbieden om cliënten goed te kunnen blijven ondersteunen in hun herstelproces. En daarnaast gaat er in mijn functie vanaf januari extra werk bijkomen waardoor ik nog kritischer moet gaan kijken naar wat ik wel en niet kan blijven doen. Deze blog blijven schrijven is één van de dingen waar ik dan echt geen tijd meer voor heb en die ik dus moet gaan afronden. Enerzijds jammer want ik vind het erg leuk om te doen, maar anderzijds is het natuurlijk ook wel heel mooi dat mijn agenda zich weer steeds meer vult met de originele werkzaamheden binnen mijn functie en dat ik mijn tijd weer volledig daaraan kan besteden. Het voelt echt heerlijk om weer zo met groepen mensen te werken en met elkaar processen aan te gaan, bijzonder om te zien wat dat steeds weer oplevert!  

Het voelt dus als een mooi moment om deze blog af te sluiten. Ondanks dat we wederom in een onzekere periode zitten met veel besmettingen, ziekenhuisopnames én een nieuwe variant, heb ik er wel vertrouwen in dat we ook hier onze weg weer in gaan vinden. Ik vind dat onderstaand stripje dit proces wel mooi weergeeft. Even voelde het de afgelopen maanden alsof we echt post-corona konden gaan leven, alsof we de brug konden oversteken en de intense impact van corona achter ons konden laten. Maar de besmettingen en ziekenhuisopnames liepen toch weer uit de hand dus die brug bleek niet waar te zijn, waardoor we nu op de krokodil terecht zijn gekomen. Linksom of rechtsom vinden we onze weg wel weer, misschien niet zoals we in eerste instantie hadden gedacht, maar uiteindelijk komen we aan de overkant! 

Mocht je naar aanleiding van het lezen van mijn blogs interesse hebben gekregen om verder met herstel aan de slag te gaan, kijk dan eens verder op deze website, bovenaan bij cursussen. Er zijn inmiddels al meerdere cursussen gestart en dat zal ongetwijfeld blijven gebeuren als het binnen de maatregelen mogelijk blijft. Je kunt je gewoon aanmelden en als er genoeg mensen op de lijst staan gaan we de cursus plannen. Je krijgt dan bericht waar en wanneer de cursus gaat starten en dan kan je je definitief aanmelden voor die data en locatie.

En zo ben ik dus bij het laatste stukje van mijn (voorlopig) laatste blog terecht gekomen! Ik zeg voorlopig, omdat ik niet wil uitsluiten dat ik in de toekomst wel weer eens in het toetsenbord kruip. Misschien omdat er weer meer maatregelen komen, er toch weer minder mag en ik er dus wel weer tijd voor krijg (laten we het niet hopen), of misschien omdat er een mooi thema voorbij komt waar ik dan wel een keer tijd voor kan maken. In ieder geval wordt het voorlopig niet meer periodiek en kan ik niet beloven dat er nog een volgende komt. Mocht dat wel het geval zijn, dan komt hij uiteraard op deze pagina te staan en zullen we dat via de gebruikelijke kanalen met jullie delen! Ik wens jullie alle goeds en mega bedankt voor jullie interesse en het trouwe lezen! 

Dit was de laatste blog. Adios! -X-

Alle blogs die Leonie heeft geschreven van mei 2020 tot en met december 2021 lees je hier:

  • Haar blogs vanaf mei 2020 tot en met juni 2021 vind je in dit PDF-bestand.
  • Haar blogs vanaf juni 2021 tot en met december 2021 vind je in dit PDF-bestand